Där historien möter framtiden

Europaåret för kulturarv 2018 är ett EU-initiativ med syfte att sätta fokus på kulturarvets betydelse för den kulturella mångfalden och den interkulturella dialogen. Det riktar sig särskilt till unga människor.

Så här skriver EU om kulturarv:

”Kulturarvet har ett universellt värde för oss som individer, grupper och samhälle. Det är viktigt att bevara kulturarvet och föra det vidare till kommande generationer. Man kanske uppfattar kulturarvet som något gammalt och statiskt men i själva verket så utvecklas det genom att vi engagerar oss i det. Dessutom har det en viktig roll när vi bygger Europas framtid. ”

Europaårets motto är ”Vårt kulturarv: där historien möter framtiden”.

ugn_1
åsa_2

Kulturarvsdagen 9 september

I år firar Kulturarvsdagen 30 år. Detta firar vi på Wallåkra den 9 september genom att dela med oss lite extra av det kulturarv vi förvaltar. Vi vill att fler ska få möjlighet att upptäcka denna speciella plats, dess rika karaktär och oväntade djup. Med respekt och förståelse för dåtiden, vill vi skapa insikt om nutiden och väcka nyfikenheten på framtiden.

Vi välkomnar stora som små att besöka oss denna dag för att ta del av vår berättelse som sträcker sig från dinosauriernas tid fram till nutid. Mer information kommer längre fram, men boka datumet i kalendern redan nu.

bränning_7

NYHETSBREV

Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev & håll dig uppdaterad med det senaste från Wallåkra.

Du är i trygga händer. Läs mer om vår personuppgiftspolicy här.