Visning

”När kolet bröts kom leran i dagen, trampad av dinosaurier för 180 miljoner år sedan. Än idag formas denna lera för hand till de skönaste kärl, där dåtid och nutid förenas på det mest självklara sätt.”

Visning och föreläsning av Åsa Orrmell, VD, eldsjäl och konstnärlig ledare på Wallåkra Stenkärlsfabrik. Med ett tidsperspektiv från dinosauriernas tid fram till nutid. På ett personligt och engagerande sätt berättar hon sin berättelse – en berättelse om Wallåkra Stenkärlsfabrik, en historia med kulturhistorisk förankring.

Efter en introduktion tar Åsa med er på en rundtur i Fabriken och Verkstaden.

Visning kan bokas året om. Vi kan varmt rekommendera en visning i samband med konferens, matupplevelse eller annat arrangemang. En kortare visning ingår i alla bokade drejupplevelser.

_______

En arbetsmyra med berättarbegåvning

I maj 2019 mottog Åsa Årets Arbetsmyra 2019. Ett pris som delas ut varje år av Arbetets museum till en person i Sverige som gjort en extraordinär insats för bevarandet av våra kulturarv. ”För hennes engagemang och mångåriga arbete med att ruska liv i, utveckla, levandegöra och sprida det kulturella arvet om det keramiska hantverket… och göra det till en naturlig del av vår nutid och ett självklart inslag i vår framtid”.

2018 tilldelades Åsa även utmärkelsen Bästa Storyteller av Helsingborgs stad: ”Med passion, engagemang och tydlighet berättar Åsa om Stenkärlsfabriken i Wallåkra, lerans betydelse, dinosaurier och vår geologi. Trots att hon berättat storyn tusen gånger om känns det som att hon berättar den för första gången och BARA för dig.”

  • Tidca 45 min
  • Antalupp till 55 personer
  • Prisfrån 75:- per person ( minimum 750.- )

KOMBINERA MED

Heldagskonferens

LÄS MER

Fackelpromenad

LÄS MER

Tillverkning

LÄS MER

Säsongens smaker

LÄS MER

NYHETSBREV

Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev & håll dig uppdaterad med det senaste från Wallåkra.

Du är i trygga händer. Läs mer om vår personuppgiftspolicy här.